• Home
  • Lamsa World Coffee Buy Now At Shopee

Lamsa World Coffee Buy Now At Shopee

Setiap paket LAMSA WORLD COFFEE mengandungi Tongkat Ali, Ekstrak Maca, Ekstrak Ubi Jaga, Kopi Segera, Krimer bukan tenusu & gula Lamsa World Coffee perlu disimpan di tempat dingin & kering. Jauhkan daripada kanak-kanak.

Tongkat ali atau juga dikenali sebagai pasak bumi adalah sejenis tanaman saka yang terdapat di hutan Malaysia dan Indonesia. Nama botaninya ialah Eurycoma longifolia dalam famili simaraubaceae. Tongkat ali juga dikenali sebagai penawar pahit, bedara pahit, bedara putih, bedara merah, hempedu pahit, payung ali, tongkat baginda, muntah bumi, petala bumi, akar jangat semang, tongkat rasul, dan setunjang bumi.

Esktrak Maca Lepidium Peruvianium Chacon merupakan sejenis sayuran berakar yang tumbuh secara semulajadi di Banjaran Pergunungan Andes iaitu 3,000-4,000 meter dari atas laut. Maca tumbuh subur di persekitaran cuaca seperti panas terik pada waktu siang dan sejuk yang keterlaluan pada waktu malam.

Ubi Jaga atau juga dikenali sebagai Pokok Dedawai Berisi merupakan sejenis pokok ubi. Pokok Ubi Jaga mempunyai nama sainsnya Smilax myosotiflora. Ubi Jaga adalah tumbuhan merayap yang tumbuh didalam hutan tropika di Asia Tenggara. Ianya dipercayai boleh membantu pengedaran darah yang sempurna.

Kopi segera dan kopi larut telah dikeringkan menjadi serbuk mudah larut atau granula (granules), yang boleh dilarutkan dengan segera dalam air panas untuk diminum. Ia berlainan dengan kopi segar dan pengilangannya disediakan dengan cara berlainan, dengan penyerapan bersungguh hampir kesemua bahan boleh larut daripada serbuk biji kopi. Proses ini sudah tentunya menghasilkan campuran sebatian yang berbeza dengan pembacuhan di rumah terutamanya, peratusan kafine dalam kopi segera adalah rendah, dan kehadiran komponen perisa pahit yang tidak diingini.